[Inne] Kapselki na śruby zabezpieczajce - jakie i skąd?
Witajcie,
mam taki jeden mały problem natury estetycznej. Ze względu na częste kradzieże kół założyłem śruby zabezpieczajace tylko oryginalne nakładki na śruby na nie nie pasuja. A goła śruba sami musicie przyznać ze średnio wyglada dlatego prosze was o pomoc.
Z góry dzięki
Biszczu, byłeś na tej stronie, czy tylko wklepales adres?
Do producenta pisalem, oddzial EU tego nie ma.
Ponawiam pytanie :evil:
[ Dodano: Wto 20 Mar, 12 23:48 ]
Zasięgnąwszy języka zza oceanu, conieco mailując z przedstawicielem BBS USA dowiedziałem sie kilku mysle interesujacych rzeczy.
Po pierwsze, wklejono foto przeze mnie nie reprezentuje nakładek na zwykle sruby.
Po drugie, w stanach owe sruby jakie uzywamy w PL czyli M14x1,5 to przezytek - tam korzysta sie z tzw. lugnutsów - czyli specjalnych srub ktore wkreca sie w piaste a na to nasadza kolo i dokreca ... nakretkami.
Biszczu, zrobilem to ładnych pare godzin przez napisaniem posta, jednak szukałem odpowiedzi tego typu, jak sam zarzuciłem - bo myslalem ze ktos ogarnial juz temat. Po to jest forum, zeby dostac odp na gotowo, a nie kazac komus chodzic po stronie i pisac do producenta
Bo w tym przypadku kazdy problem ze Skoda odbywal by sie z podaniem strony www.skoda.pl :twisted: :twisted: :twisted: a jednak solucje sa na tacy czesto :P Sam jestes tego zywym przykladek
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Komentarz